30 Eylül 2012 Pazar


Malzemeler:
1 kg kemiksiz kelle eti
2 lt. kadar su
1 çorba kaşığı un ( Tepeleme )
Sıvıyağ
Sosu için:

* 1 baş sarımsak * 1 su bardağı üzüm sirkesi

* Sıvıyağ * Pul biber


Yapılışı:

İlk olarak kemiksiz kelle eti bol tuzlu, soğuk suda 15 dak. bekletilir (kasabın önerisi ). Süre sonunda yıkanıp bütün olarak düdüklü tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ve tuz ilavesi ile en az 1 saat pişirilir ( normal tencerede 2 saat )

Bu arda sarımsaklar ezilir ve 1 su bardağı sirke ile karıştırılarak yemeğin sosu oluşturulur.

Ayrıca 2 çorba kaşığı sıvıyağda 1 tatlı kaşığı pul biber yakılır.

Etimiz pişince düdüklüden alınır ve biraz soğuyunca etler küçük parçalara doğranır ve içinde piştiği suya tekrar bırakılarak kaynatmaya devam edilir. Bu arada 3 çorba kaşığı kadar sıvıyağda 1 çorba kaşığı un, kokusu gidene kadar kavrulur ve 1 çay bardağı kadar soğuk su ilavesi ile karıştırılarak kaynamakta olan etlerin içine eklenerek karıştırlır. 5 dak. da birlikte piştikten sonra ocaktan alınır ve servis edilecek kaselere paylaştırılarak, birer kaşık sarımsaklı sos ve üzerlerine birer kaşık da biberli sos gezdirilerek servise sunulur.

Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder